Tuesday, April 20, 2010

Παπακαλιάτης 4 επεισόδιο 21


Ο τίτλος του χθεσινού επεισοδίου ήταν «Λίγα Λόγια» όμως εγώ είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τον αλλάξω σε: «Λίγες Διαφημίσεις»

Έχετε παρατηρήσει ότι τα διαλείμματα της σειράς, όσο πάνε και είναι μικρότερα σε διάρκεια? Ρε μήπως πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε τις φήμες που λένε ότι τελικά το «4» δεν πούλησε και πολύ? Κάτι τέτοιο, φυσικά μπορώ να το χωρέσω στο μυαλό μου, μιας και μιλάμε για ένα αριστούργημα σεναρίου και σκηνοθεσίας... (Sarcasm #1)

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω επιγραμματικά το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας...

Η Ζωή έδωσε αίμα για την εξέταση DNA.
Τέλος. Αυτό ήταν.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Καμία άλλη εξέλιξη σε ένα πραγματικά κενό επεισόδιο. (Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το ότι ο Πέτρος, έχει MacBook, και σε αυτόν τον υπολογιστή, προσπάθησε να μάθει στην μητέρα του, να μπαίνει στο Chat... ΕΛΕΟΣ! ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ? Την μία iPhone, την άλλη Mini Cooper, την άλλη MacBook, σε λίγο θα σε βρίσκω κάθε Σάββατο στην καθιερωμένη σφαγή του κόκορα υπό το φώς του φεγγαριού...)

Τι είδαμε λοιπόν, εχθές?

Τα αποτελέσματα για την εξέταση του DNA θα αργήσουν, όπως είπε ο γιατρός στην αρχή του επεισοδίου, αλλά στο τέλος αποκαλύφθηκε ότι τα έχει ήδη στα χέρια του. Αυτή η εξέλιξη αλλάζει λίγο τα σχέδια, μιας και είχα γράψει κατεβατά, για το ότι θα αποκαλύψουν το μεγάλο αυτό μυστικό στο τελευταίο επεισόδιο κτλ κτλ. Αλλά αυτό το σενάριο πέθανε... Κρίμα γιατί το είχα γράψει όμορφα...Κρίμα και πάλι κρίμα...

Δεν παραξενεύτηκα ούτε ένα λεπτό που είδα ότι ο Πέτρος, χρειάστηκε βύσμα για να πάρει προαγωγή. Δηλαδή «έφαγε» τον Σωτηρίου, επειδή ήταν καλός στο κρεβάτι. Εύγε στον σεναριογράφο για το πρωτότυπο twist. (Sarcasm #2) Φυσικά το «καλό παιδί» (δεν αναφέρομαι στον Πλούταρχο), είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ενοχλημένο από την πράξη της μέλλουσας γυναίκας του (Yeah Right!) μιας και τον υποβιβάζει... Α ρε ζευγαράκι της Κυψέλης.. Τι περνάς και εσύ... Όταν φτάνεις σε σημείο να πετάς την ατάκα: «Θέλεις να κάνουμε έναν καυγά?» νομίζω ότι έχεις πιάσει τον πάτο...

Τι τις ήθελες τις (κακό-γυρισμένες) σκηνές στην Πάτρα ρε Χριστόφορε? Για να ανεβάσεις το Budget? Δεν σου φτάνουν αυτά που ακούγονται για την ακριβή παραγωγή της σειράς σου? Δεν σου φτάσει ότι από τα μέσα της σεζόν, ήξερες ότι σε κόβουν γιατί δεν υπάρχει ρευστό? Τι άλλο πρέπει να δεις για να ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? WHAT WERE YOU THINKING???

Θέλεις και εκτός έδρας... Γαλάτσι, Χαλάνδρι και πολύ σου είναι αδερφέ... Άντε μέχρι Αγ. Στέφανο... Παραπάνω δεν είσαι.

Το παρατήρησα μόνο εγώ, ή στο χθεσινό επεισόδιο υπήρχαν αμέτρητες σκηνές που οι ηθοποιοί απλά κοιταζόντουσαν με κάποια δραματική μουσική υπόκρουση? (βλέπε Blowers Daughter από Damien Rice κτλ) Προσπαθούσε να καταφέρει κάτι? Εμένα πάντως, (όχι επειδή είμαι κακοπροαίρετος) δεν μου προκάλεσε το παραμικρό. Βαρεμάρα και λίγη υπνηλία ίσως... Αλλά μέχρι εκεί! Φιλική συμβουλή: Εάν δεν έχεις να γράψεις λεξούλες, κύριε Σεναριογράφε Παπακαλιάτη, καλύτερα να βάζεις διαφημίσεις.

Τι είπα? Διαφημίσεις?

ΧΑ - ΧΑ ΚΑΛΟ Ε? Ποιος τις έχασε, για να τις βρεις εσύ? (Sarcasm #3)

Για να πω την αλήθεια μου, συμφώνησα με την κίνηση που έκανε ο Ποντικό-αυτιάς αδερφός. Πήγε στην Πάτρα για να βγάλει τα εσώψυχα του στην πρώην. Ίσως γιατί είχε μια μικρή ελπίδα, ίσως γιατί έπρεπε οριστικά να βάλει μια τελεία σε αυτό (μιας και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, δεν την είχε ξεπεράσει ακόμα). Φυσικά, εκ του αποτελέσματος, κρίνω ότι του ξέφυγε λίγο το θέμα μιας και έφτασε σε σημείο να παρακαλάει. Στο τέλος χάνει οριστικά την παρτίδα με τα κλάματα. Όμως συμφωνώ με την κίνηση, μιας και εάν έχεις κάτι να πεις στον/στην πρώην, επιβάλετε να το πεις. Θεωρώ ότι οι τελείες στην ζωή, πρέπει να μπαίνουν. Βέβαια τις περισσότερες φορές μπαίνουν με τον χειρότερο τρόπο, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν. Η ζωή πάντα συνεχίζεται.

Χολή σε γρήγορα χτυπήματα:

  • Το σκηνικό με το 60s party ήταν για ακόμη μια φορά, γραφικό. Οκ, δεν λέω, καλή φωνή έχει ο Μαζουράκης, αλλά η υπέρ-έκθεση κουράζει. ΚΟΦΤΟ!
  • Ο Πέτρος, το "έβρεξε" ΚΑΙ σε αυτό το επεισόδιο. Όχι για πολύ ώρα, μιας και ήταν μια παθιασμένη συνουσία με την αδερφή του (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου). Να σημειώσω ότι το δράμα στην σκηνή αυτή, ήταν σε υπερθετικό βαθμό και ο μαέστρος του είδους, έκανε τα ξαναμμένα κοριτσάκια να ερεθιστούν Δευτεριάτικο.
  • Δεν θα κουραστώ να το λέω: Πως γίνεται ο Πέτρος σε μια μόλις σκηνή, να έχει τρία διαφορετικά, χτενίσματα? Μήπως κάποιος έχει κόμπλεξ?
Και κάτι για το τέλος.

Αυτήν την Αμερικανιά, «βάζω διαφημίσεις στο τέλος του επεισόδιο, ενώ μου μένει μια σκηνή 40-45δευτερολέπτων» από πού το ξεπατίκωσε? (Όχι ότι με ενδιαφέρει, μιας και στο τελευταίο break σηκώνομαι να πλύνω τα δόντια μου). Ξέρω ξέρω. Αυτή παίζει να ήταν η άχρηστη πληροφορία του άρθρου.

Κάντε μου μήνυση!!

Ειδικά εσύ, εκεί πίσω, που εχθές το βράδυ, την βρήκες με τον εαυτό σου, την ώρα που σκεφτόσουν την ερωτική σκηνή του Πέτρου.

Ανώμαλε!
Τα παιδιά αγαπιούνται!!
Αδερφικά... (Sarcasm #4)

-L.
Παπακαλιάτης 4 υπόλοιπα:
Σχόλια για τα επεισόδια: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18

1 comment:

Anonymous said...

An και θαυμάστρια του Παπακαλιάτη
πρέπει να ομολογήσω ότι τα σχόλια σου"πουλάνε" περισσότερο από τη σείρα!
Βασισμένη στην ιστόρια του ποντικού-αυτιά θέλω να ρωτήσω το εξής:
Ο τρόπος που χωρίζεις δίνει τροφή για εσώψυχα κ περισσότερο χρόνο στο να το ξεπεράσεις η απλά η αγάπη για το άτομο που σε χώρισε;