Wednesday, April 5, 2017

Web for Sale

Δεν μπορώ να σας κρύψω πως η ασφάλεια και η ανωνυμία μου στο Internet είναι ένα φετίχ που το έχω εδώ και δεκαετίες. Φέτος όμως έπιασα έναν ιό στον υπολογιστή μου, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, μιας και είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Προφανώς όχι τόσο προσεκτικός όσο θα έπρεπε. 

Όταν λοιπόν την "πάτησα" άρχισα να το ψάχνω περισσότερο το θέμα και όσο ψάχνεις τόσο βρίσκεις. Και όσο βρίσκεις τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις πως και το τελευταίο φρούριο ασφαλείας και ανώνυμης πλοήγησης στο διαδίκτυο δυστυχώς πέφτει με γοργούς ρυθμούς και εμείς κοιτάμε το Survivor και τον κώλο της Σάρας. (τυχαίο το όνομα, μην χρεωθώ)

Όπως είχα γράψει και σε ένα παλιότερο μου άρθρο για το Facebook (Big Brother Zuckerberg) υπάρχουν τρόποι να προστατευτεί κανείς από τα μεγαθήρια του κυβερνοχώρου (Microsoft, Facebook, Google etc), που όσες "καμπάνες" και να τρώνε από την ευρωπαϊκή ένωση, όσο "ευαίσθητες" και εάν προσπαθούν να σε πείσουν πως είναι, όσων αφορά τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη, στην τελική κάνουν ότι θέλουν. 

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, ο αγαπημένος μας Donald Trump ('MURICA!) υπέγραψε έναν προτεινόμενο νόμο από την γερουσία, που άκουσον άκουσον, επιτρέπει στις εταιρίες παροχής Internet, να πουλάνε το ιστορικό των χρηστών τους έναντι αμοιβής!

Για να το κάνω ξεκάθαρο μιας και νιώθω πως δεν το έχετε. Οι ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι στην καθημερινότητά σου, όλα όσα επιλέγεις να δεις, διαβάσεις, ακούσεις και να σχολιάσεις, αποθηκεύονται στον υπολογιστή σου. Όμως η εταιρία που έχεις για την παροχή του Internet, έχει ένα αντίγραφο. Λογικό είναι μην εκστασιάζεστε αδίκως. Από εδώ και πέρα όμως, αυτό το ιστορικό θα μπορεί να το πουλήσει σε πάσης φύσεως εταιρίες για κέρδο$.

Πρωτάκουστο, φασιστικό και πέρα για πέρα ενάντια σε όλα όσα εκπροσωπεί το Internet και η ελεύθερη χρήστη αυτού.

Και το κορυφαίο ποιο είναι αγαπητοί αναγνώστες? Πως η γερουσία και οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο αυτό, εξαίρεσαν τους εαυτό τους, έτσι ώστε να μην μάθει ο κόσμος με τι ανώμαλα πορνό την βρίσκουν σε καθημερινή βάση. Φυσικά οι περισσότεροι πολιτικοί που βρήκαν τον νόμο θετικό, είναι αυτοί που πήραν τα περισσότερα λεφτά από τις εταιρίες παροχής Internet ως δωρεά για τις πολιτικές τους καμπάνιες. 

"Δηλαδή αγαπημένε μου Lcfr, η διαφθορά στην πολιτική σκηνή δεν επικρατεί μόνο στην Ελλάδα αλλά υπάρχει και στην Αμερική?!?!"
"Όχι φίλε μου. Ούτε εδώ υπάρχει ούτε εκεί. Όλα πάνε καλά. Μην ταράζεις τον ύπνο σου, το 4ο μνημόνιο είναι κοντά και θα σε ξυπνήσει θες δεν θες". 

Και αναρωτιέμαι με την σειρά μου. Τι διάολο? Αυτοί οι αμερικάνοι κοιμούνται? Δεν έχουν ένα ΚΚΕ με μια Αλέκα να τους ξεσηκώσει όλους? Έστω έναν Βασίλη Λεβέντη να βάλει τα κλάματα στον Donald και να μην υπογράψει? Έστω έναν Τσίπρα ρε αδερφέ μου, να βγάλει έναν έρπη και να αλλάξει την ροή της υπόθεσης. Δεν έχουν ε? Έχουν όμως ένα από τα χειρότερης ποιότητας Internet παγκοσμίως και μετά από αυτό, θα κάνουν και τους δικούς μας εδώ να ψαχουλεύουν εκεί που δεν πρέπει. 

Φυσικά υπάρχουν και οι εταιρίες που στηρίζουν την ανωνυμία του Internet και προστατεύουν τον ελεύθερο χρήστη, με το να κάνουν ειδικές κρυπτογραφήσεις που μπλοκάρουν οποιαδήποτε καταγραφή. Πρωτοπόρες δεν είναι άλλες από το YouPorn και το PornHub

...

Έλα που δεν ξέρεις αυτούς τους ιστότοπους, τσαχπίνη ερωτύλε. Σε βλέπω, μην κοκκινίζεις.


Οπότε συνεχίστε να βλέπετε τα αγαπημένα σας βιντεάκια χωρίς να φοβάστε απολύτως τίποτα. Βασικά εδώ που τα λέμε, κάντε ότι γουστάρετε με την ασφάλεια και την ανωνυμία σας στο internet. 

Χέστηκα κι όλας. 
Εγώ φταίω που κάθομαι και σας ανοίγω τα μάτια.

-Lcfr.

No comments: